| TAKAISIN / BACK |

Sewende
Thomas Merton

1. Seitsemäs Päivä on tuntematon maa josta aspiriinit ovat kotoisin ja housut ja kirveet ja suolapurkit se on kaukana vihreän meren,
valkoisen meren, sinisen meren takana, ohi Tokion Pohjois-Amerikan ja Saksan
mutta samalla suunnalla paljon paljon muita maita kauempana
kukaan ei ole nähnyt tätä siunattua maata

Keskellä lumen yöpäivää on piiloisampi paikka
jopa Sewendeä tuntemattomampi
suuren Belongin etuovi
hänen joka nousi ylös hyvin vanhana
ensin kuin irti Itsestään
jätti valtaisan sänkynsä aamutuimaan
ja perusti Lasti Oy:n josta me tarjoamme osinkoja
tosiuskoville.

2. Sitten unennäkijä sanoi että meidän on rakennettava tavaratalo viidakkoon. Meidän on tehtävä kaikki niin kuin hän sanoo ja sitten odotettava: lyhyessä ajassa tulee tavaratalo olemaan täynnä lihapurkkeja, aspiriinia, vetyperoksidia, saippuaa, partakoneenteriä, riisiä, housuja, salamavaloja ja kaikkea.

Sitten me rakensimme yhdessä tavaratalon. Sen jälkeen unennäkijä sanoi että meidän on pestävä pois kaikki epäpuhtautemme. Me kannoimme vettä ja lämmitimme sitä ja pesimme itsemme ja toisemme. Hiljaisuuden vallitessa me kuljimme hautausmaalle. Kukaan ei laulanut eikä tanssinut eikä puhunut mitään. Me vain istuimme pimeässä hyvin hiljaa merkkiä odottaen.

Merkin saatuaan naiset riisuuntuivat ja mekin riisuunnuimme ja me kaikki aloitimme. Se kaikki kerättiin pulloon veden sekaan ja kaadettiin hautausmaalle lastin kutsumiseksi.

Viranomaisten kuultua tästä oli meidän purettava tavaratalo ja kannettava kaikki laudat kahdeksantoista mailin päähän ja heitettävä ne mereen.

Lastikatekismus
Thomas Merton

1. Näin se kaikki alkoi. Vanha Anut teki itselleen muutaman miehen ja naisen kukkien eläinten puiden kalojen ohella ja pani heidät puutarhaan jonne toimitettiin runsaasti säilykelihaa riisiä (valkaistua) pikakahvia tupakkaa tulitikkuja ja suklaalevyjä. Vanha mies ja vanha nainen ei housuja mutta paljon viskiä. Baimbai plenty pekato mekim plenty trabel. Vetivät kännit. Vanha Anut kiikutti pois kaikki säilykkeet ennen kuin he edes löysivät purkinavaajaa. Pikapikaa puutarhan portti säppiin ja viskit piiloon. Mitäs Ukko Aatami kiinnostaako inferno? "Kuvittele sanovasi: Minulla ei inferno, baimbai sinä tulet mukaan SISÄÄN."

2. Nooa oli hyvä tyyppi joten vanha Anut näytti hänelle miten rakennetaan höyrylaiva. Jyrisi hänelle: ota höyrylaivaan täysi lasti mukaan kaikki eläimet pian minä teen hänelle sateen jolla ei pitkään aikaan loppua. Nooalla lippalakki valkea paita shortsit sukat ja tennarit. Sade satoi ja Nooa soitti kelloa ja niin laiva lähti kaikkine eläimineen näin kävi. Laivassa oli kosolti säilykelihaa riisiä (valkaistua) pikakahvia tupakkaa tulitikkuja ja suklaalevyjä. Ei viskiä. Vanha Nooa aina parhaimmissaan. Nix pekato. Nix trabel.

3. Baimbai sade loppuu ja höyrylaiva rantautuu Australiaan. Vanha Nooa löytää viskipullon maasta Sydneyn läheltä. Huonoja uutisia kaikille siinä kaikki. Nooa ottaa huikat työt jäävät tekemättä ei osaa lopettaa. Ensimmäinen ryyppy vie kengät jalasta. Toinen ryyppy vie sukat jalasta. Nooan poika Ham katsoo ja nauraa kun vanha naskali riisuu housut pois. Tämän seurauksena Ham jää nuolemaan näppejään lastista, säilykelihasta, partakoneenteristä ja muusta ja lähetetään mustaksi mieheksi Uuteen Guineaan. Shem ja Japheth jäävät valkoisiksi, pitävät Lastin ja asettuvat Sydneyhin.

4. Ham asuu pitkän aikaa puutarhoissa Uudella Guinealla ilman Lastia säilykelihaa partakoneenteriä ja muuta mutta ystävällisten pirujen ympäröimänä, sellaisten jotka tuottavat hyvän sadon. Pirut vaativat paljon tanssimista ja vaikkei viskiäkään ole niin onnistuvat varsin hyvin rakkauden noitakonsteissa. Paljon vaivaa mutta pahemminkin voisi olla (inferno). Ruoka silti säilyvämpää liian yksitoikkoista ei muuta kuin juuria ja sianlihaa eikä sekään purkista eikä lainkaan pikakahvia, suklaata, valkaistua riisiä, cocacolaa tai muuta. Siis jos haluat päästä säilykkeisiin käsiksi niin hankkiudu piruparoista eroon. 
HERAUS! RAUSIM SATAN!

5. Valkoinen mies tulee Sydneystä auttamaan rausim saatanaa, vähemmän tanssia enemmän töitä myös raamattuja. Vika raamatussa: epätäydellinen. Kaikki ohjeet Lastista kuluneet pois. Parhaat palat puuttuvat, juutalaisten vika.

6. Oikeaa tietoa. Esi-isät ovat hengissä ja voivat hyvin taivaissa aivan Australian Sydneyn yläpuolella. Katolisen Jumalan oppeja ja neuvoja noudattaen he panevat lihaa purkkeihin lähettäen sen Uuteen Guineaan oikeaoppisesti alkuasukkaille jaettavaksi. Myös salamavaloja, partakoneenteriä, vasaroita, ja muuta. Paljon ja kaikille, mustille ja valkoisille tasan. Lastin ollessa merellä käyttää valkoinen mies kaiken aikansa osoitteiden muuttamiseen käännyttäen alkuasukkaiden lastin maanomistajille, lähetyssaarnaajille, hallituksen virkamiehille ja poliiseille. Ongelmana nyt miten saada Lasti suoraan perille turvautumatta valkoisen miehen laivoihin ja lentokoneisiin?

7. Jeesus Kristus on tällä hetkellä Sydneyssä odottamassa Lastin luovuttamista suoraan alkuasukkaille ilman valkoisia välikäsiä. Hänellä on höyrylaiva ja se on lastattu täyteen. Mutta hänellä ei ole vielä kunnon vaatteita. Jeesus Kristus odottaa hotellihuoneessa että joku toisi hänelle kunnon puvun.

8. Sana kulkee nopeasti pitkin rannikkoa. Poliisit hajoittavat laajoja kokouksia. Perheitä pidätetään ja pistetään vankilaan koska he ovat varastaneet kukkakimppuja Jeesuksen ja Lastin saapumisen kunniaksi.

9. Vuonna 1940, keskellä huhuja kaukaisesta sodasta, paikallinen johtaja Madangissa, rukoiltuaan kaksi tuntia ääneti, nousi seisomaan ja ilmoitti että Kuningas tulisi ottamaan vallan käsiinsä. Toinen julisti olevansa apostoli Paavali ja ilmoitti että hänellä oli samanlainen radio kuin australialaisilla.

Se joka ilmoitti Kuninkaan saapumisesta pidätettiin välittömästi mutta vapautettiin kun selvisi ettei hän viitannut saksalaisiin.

Mutta ihmiset kyllä ymmärsivät miksi hänet pidätettiin! Näin ollen hänen viestinsä otettiin hyvinkin tosissaan. Kukkia levitettiin kaikkialle. Kun kukkien levittäjät oli pidätetty, valmistettiin kimppuja salaa ja piilotettiin koreihin. Jeesuksen saapuessa Lastin kanssa nostettaisiin korit ilmaan. Heidän maailmansa olisi täynnään kukkia.

Lähde Thomas Merton: Collected Poems, NY 1975


HOME