| TAKAISIN / BACK |

 

Györky Faludy:

Iloiset päiväni helvetissä

faludy

"... se että jätin Pariisin, että elämäni yksi jakso päättyi, että kun astuisin hotellin ovesta ulos, minulla ei olisi pysyvää asuinpaikkaa, ei sänkyä eikä pöytää, ei kimpsuja eikä kampsuja eikä niitä todennäköisesti pitkään aikaan tulisikaan, että edessäni odotti täydellinen epävarmuus – siitä iloitsin. Iloitsin tosissani. Nostin reppuni olalleni ja annoin silmilläni merkin, että olin valmis."
Iloiset päiväni helvetissä (1962) on György Faludyn karhean kaunis ja elämänjanoinen tarina hänen kamppailustaan sortoa ja epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Vuonna 1938 runoilija Faludy valitsee pakolaisuuden niukkuuden ja pakenee fasisteja Unkarista unelmiensa Pariisiin. Ranskalaisten antautuessa natseille Faludyn pakomatka jatkuu Marokkoon ja edelleen Yhdysvaltoihin. Äidinkielen, kotimaan kaipuun ja idealismin ajamana hän palaa takaisin Unkariin - vain päätyäkseen vangituksi ja kidutetuksi ja lopulta vankileirille. Mutta hän on yksi harvoista joka selviää leiriltä hengissä.
György Faludyn uskomaton moraali ja elämänhalu - hän ei suostu vajoamaan epätoivoon - 1900-luvun pahimpien murrosten keskellä tekevät tästä tarinasta kutkuttavan jännittävän lukukokemuksen.

692 sivua –18€ (sis. toim.kulut 10€)

Palladium Kirjat 2014 


HOME