| TAKAISIN / BACK |
Chân Không
chankhongkansi.jpg (25247 bytes)Todellista rakkautta oppimassa
Kokemuksiani yhteiskunnallisen muutoksen toteuttamisesta Vietnamissa


Sisar Chân Không syntyi pienessä kylässä Mekongjoen suistoalueella 1938. Jo teini-iässä köyhien auttaminen Saigonin slummeissa vei suuren osan hänen ajastaan, samaan aikaan kun hän kävi koulua ja sekä opiskeli ja opetti myöhemmin biologiaa Saigonin yliopistossa. Nunnaksi hänet vihittiin Vietnamin zenbuddhalaisessa traditiossa vasta vuonna 1988.
Sisar Chân Khôngin elämäntarina on vaikuttava, intensiivinen kertomus siitä, miten buddhalaiset avustivat Vietnamin sodan uhreja ja tekivät arkista rauhantyötään Vietnamin sodan kahden rintaman välissä. Yhdessä zenmestari Thich Nhat Hanhin ja monen muun asialle omistautuneen kanssa Chân Không ruokki ja vaatetti Vietnamin vähäosaisia, hoiti pommituksissa haavoittuneita ihmisiä, osallistui maaseudun kehitystyöhön sekä rakensi buddhalaisten gandhihenkisestä rauhanliikkeestä vaikuttavan voimatekijän sekä Vietnamissa että lännessä.
Sisar Chân Khôngin elämä on aina ollut enemmän tekoja kuin sanoja. Vietnamin sotaa ei käyty ainoastaan televisiossa tai elokuvissa, vaan lukuisille ihmisille se oli täyttä totta Sodan liekeissä paloi monia ihmisiä, myös rauhan ja ihmisyyden puolesta mielenosoituksellisesti itsensä polttaneita munkkeja ja nunnia. Onneksemme sisar Chân Không selvisi hengissä ja jatkaa tänäkin päivänä työtään Vietnamin köyhien ja pakolaisten inhimillisemmän elämän puolesta.

"Monet oppilaistani ovat myös opettajiani, ja sisar Chân Không seisoo tällaisten oppilaiden joukon eturivissä. Hänen kirjaansa lukiessani opin häneltä edelleen paljon. Hänen työnsä taustalla oleva rakkaus ja välittäminen on syvää. Hänellä on meille paljon kerrottavaa." - Thich Nhat HanhSuomennos Mikko Mäkitalo
Esipuhe Thich Nhat Hanh

320 sivua
Palladium Kirjat 2000

HOME